***
Viikko sitten kutsuin hyvän ystäväni kylään tarkoituksena suunnata kotikaupunkini illanviettoa tutkailemaan. Koska olimme puhuneet terveellisistä elämäntavoista, halusin tarjota kyseisenä iltana jotain ihanan kevyttä ja terveellistä pikkupurtavaa. Niinpä päädyin tekemään italialaistyylisen, erittäin helpon ja nopean salaatin sekä kyytipojaksi siihen Sencha-sämpylöitä, joiden ohjeen nappasin kivasta Vihreä tee-kirjasta (Vihreä tee, P.Suvilehto, 2007).
***
Salaatti oli superhelppo kokonaisuus. Tässäpä kiinnostuneille ohje (tällä kertaa ilman kuvaa kylläkin):Italialaistyylinen illan pelastus-salaatti
* valmista salaattisekoitusta, esim. perhesalaatti
* runsaasti ituja
* iso kourallinen puolitettuja kirsikkatomaatteja
* 1 paketti mozzarella-juustoa
* 1 paketti pippurilla ja öljyllä maustettuja salaattijuustokuutioita
* noin 1/2 - 1 dl pinjansiemeniä
***
Mutta sittenpä vienon herkullisiin Sencha-sämpylöihin...! Tässäpä suora lainauskooste mainiosta Vihreä tee-kirjasesta:"Etenkin Sencha-teellä sanotaan olevan terveyttä edistäviä ominaisuuksia... Sencha valmistetaan kevään ensisadon teenlehdistä.
Sencha-teen sisältämien kasvioksidanttien sanotaan olevan teholtaan moninkertaiset verrattuna E-vitamiiniin tai beetakaroteeniin. Japanilaiset ovat kovia juomaan tätä "ihmejuomaa", sillä sen uskotaan vaikuttavan hyvinvointiin ja takaavan pitkän iän... Sencha-teen uskotaan sisältävän viisi kertaa enemmän C-vitamiinia kuin sitrushedelmien ja kolme kertaa enemmän kuin pinaatin."
Olin jo kertaalleen kokeillut reseptiä, ja totesin että pienillä muutoksilla sämpylöistä tulisi täydellisiä.
Suloiset Sencha-sämpylät
* n. 3 dl Sencha-teetä
* n. 50 g hiivaa
* hieman alle 1 tl suolaa
* reilu 3 tl hunajaa
* 1/2 dl kuorittuja auringonkukan siemeniä
* 1/2 dl kaurahiutaleita
* 1 rkl oliiviöljyä
* vähintään 6 dl vehnäjauhoja
Hauduta vahvako tee Sencha-lehdistä. Anna jäähtyä. Poista lehdet (jos sattumia jää, ei haittaa). Lisää teehen hiiva, suola, hunaja, siemenet, kaurahiutaleet ja öljy ja sekoita. Lisää lopuksi jauhot ja vaivaa taikina, kunnes se ei enää tartu sormiin. Laita taikina kohoamaan vähintään 20 min. - puoleksi tunniksi vedottomaan ja lämpimähköön paikkaan. Kuivaa ja paahda kevyesti teessä käytetyt Sencha-lehdet uunissa 150-200 C, noin 5-8 min. tai kunnes lehdet tummuvat ja kuivahtavat. Jäähdytä hieman ja murentele sormin leivinpaperille. Kun taikina on kohonnut, tee sämpylöitä (9 kpl on mukavan sopiva määrä keskikokoisia sämpylöitä) ja pyörittele kevyesti Sencha-murusissa. Paista 225 C n. 10 min. Ovat parhaita kevyesti lämpöisinä tarjoiltuina :3
***
Senchan maku tulee kevyesti mutta selkeästi esille sämpylöistä. Ne ovat loistavia tarjoiltavia teen kylkiäisinä tai salaatin kanssa ja niiden kanssa toimii erityisen hyvin esimerkiksi ruohosipuli-tuorejuusto.
***
Maistuvia hetkiä teen maailmassa...!
Nämä olivat kyllä niin herkullisia, että pakko kokeilla itsekin tehdä joskus! Kiitos reseptistä ja onnea sekä menestystä uudelle blogillesi! <3
VastaaPoistaIhana kuulla ja ole hyvä...! Päivittelen hyväksi havaittuja reseptejä lisää jatkossa :3 kaiken muun härvellyksen lisäksi :3 <3
Poista