***
Kesäiset kookosletut
* 6 dl kookosmaitoa
* n. 100 g riisijauhoja
* 3 kananmunaa
* n. 125 g sokeria
* 100 g kookoshiutaleita
* suolaa
paistamiseen:
* öljyä/margariinia
tarjoiluun:
* tuoreita/pakastemarjoja
* smetanaa
Valmista taikina seuraavasti: laita kuppiin kookosmaito, jauhot, kananmunat, sokeri sekä ripaus suolaa ja vatkaa n. 5 min. Kääntele kookoshiutaleet joukkoon ja vatkaa vielä hieman. Laita taikina jääkaappiin ja anna seisoa 30-60 min.
Kun taikina on jykevöitynyt riittävästi, voit aloittaa paistamisen. Lisää kuumalle pannulle nokare rasvaa tai pyyhkäise pannua öljyllä. Taikinasta syntyy isoja lettuja noin 6 kpl. Paista lettuja keskilämmöllä ja käännä vasta, kun alapuoli on saanut kiitettävästi väriä (kookos saa letuista hieman rakeisia ja ne voivat murtua). Nostele valmiit letut lautaselle; kääri vaikkapa kauniisti rullalle.
Herkutteluhetkeen kookoslettujen kanssa sopii kirpeähkön happamat lisukkeet kuten marjat, hedelmät, kerma, rahka tai smetana, sillä makeat letut kaipaavat tasoittavia elementtejä. Itse käytin pakastemarjoja, jotka sulatin mikrossa sekä nokareen smetanaa per lettu.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti