"...Kaikki liekit kasvoillani, kaikki vapinat äänessäni, ovat vain loputonta virtaa..."

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

*Ihanat ystävänpäiväleivokset ~ Lovely Valentine´s Day Cakes*

Eilen vietettiin ystävänpäivää ja sen kunniaksi luonani vieraili kaksi ystävääni. Päätin juhlistaa päivää tekemällä tällaisia ihania leivoksia. Ystäväni tuomaroivat ne maukkaiksi ja olivat hyvillään siitä, että ne paljastuivatkin pirteiksi ja oikein mukaviksi ylimakeuden sijasta!

<3<3...vielä ehtii juhlistamaan ystävänpäivää! Ihania hetkiä ystävien ja leivosten pariin kaikille!<3<3

It was Valentine´s Day yesterday and I had two friends over. I decided to celebrate the day by making these lovely cakes. My friends judged them as tasty and they loved the fact that they came out as fresh tasting and very nice instead of being too sweet!

<3<3...you still have time to celebrate the Valentine´s Day! Everyone, enjoy the cakes and the moments with your friends!<3<3 




Ystävänpäiväleivokset / Valentine´s Day Cakes


pohja / the cake:

*200 g luomuvoita / 200 g of organic butter*
*3 luomukananmunaa / 3 organic eggs*
*2 dl sokeria / 2 dl of sugar*
*3,5 dl vehnäjauhoja / 3,5 dl of wheat flours*
*2 tl leivinjauhetta / 2 tea spoons of baking powder*
*3 tl vanilliinisokeria / 3 tea spoons of vanilline sugar*
* n. 300 g pakastevadelmia / about 300 g of frozen raspberries*

täyte / the filling:

*vadelmahilloa / raspberry jam*
* n. 270 g appelsiinituorejuustoa / about 270 g of orange flavoured cream cheese*
* 1,5 dl tomusokeria / 1,5 dl of powdered sugar*
* n. 200 g maitorahkaa / about 200 g of curd*

1. Sulata rasva ja vatkaa munat sekä sokeri vaahdoksi. / Melt the butter and whisp the eggs with the sugar well.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos sekä jäähtynyt rasva vuorotellen muna-sokerivaahtoon. / Mix the dry ingredients together and add the mixture with the cooled butter, by taking turns, into the egg-sugar mixture.
3. Vuoraa iso uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina tasaisesti päälle. Murskaa jäisiä vadelmia niiden vielä ollessa pussissa ja ripottele taikinan päälle. / Cover a large oven pan with a baking sheet and pour the dough evenly on it. Crush the frozen raspberries while they are still in their bag and sprinkle on top of the dough.
4. Paista 200 C n.30-40 min tai kunnes taikina ei enää tartu hammastikulla kokeiltaessa sisältä tikkuun. / Bake in 200 C for about 30-40 min or until the dough becomes firm inside when trying out with a tooth pick.
5. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa sitten vaakatasossa kahtia hellävaroen. Nosta päällyskerros pois ja levitä toisen kerroksen päälle ohut kerros vadelmahilloa. Nosta päällyskerros takaisin päälle ja siivuta pohja mieluisen kokoisiksi paloiksi. / Let the cake cool down and cut it gently in two horizontally. Lift the top off and spread a thin layer of jam on the other half. Lift the top part of the cake back on top of the other half and cut the cake in pieces.
6. Sekoita kulhossa tuorejuusto, tomusokeri ja rahka hyvin. Levitä reilusti jokaisen palasen väliin. Ripottele halutessasi tomusokeria valmiiden palojen päälle. Säilytä viileässä. / Mix the cream cheese, the powdered sugar and the curd together well in a bowl. Spread a fair amount of the filling inside each cake piece. If you like, you may sprinkle some powdered sugar on top of every cake. Store in fridge or a cool place.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti