Eksoottinen hedelmäsalaatti
* 1 lime
* pari banaania
* iso terttu tummia viinirypäleitä
* rasia ananaskirsikoita
* 2 isohkoa mandariinia
* 1 kypsä mango
* 2 keltaista kiiviä
* ananaspaloja
* turkkilaista jogurttia tarjoiluun
maustesiirappi:
* n. 3 dl hienoa sokeria
* 2 dl vettä
* 1 vaniljatanko rouhittuna/ 1 vaniljatanko
* 1 kanelitanko
* 1/2 tl rouhittua mustapippuria
* 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
1. Laita maustesiirapin mausteet sekä sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Lisää puolet vedestä ja nosta lämpötila keskilämmölle. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Kun seos kiehuu voit lopettaa sekoittamisen ja antaa sen poreilla, kunnes siirappi on kullanruskeaa. Lisää jäljellä oleva vesi varoen ja sekoita tasaiseksi. Ota liemi pois liedeltä ja anna jäähtyä.
2. Raasta lime ja pane raaste lämpöä kestävään hedelmäsalaattikulhoon. Halkaise hedelmä ja purista puolikkaista mehu kulhoon. Kuori ja paloittele loput hedelmät; mikäli et mieli banaanin tummuvan liiaksi, voit pilkkoa banaanit ensin ja pyöritellä huolella limemehussa. Sekoita hedelmät kulhossa.
3. Kaada maustesiirappi hedelmäsalaattiin ja anna jäähtyä hyvin. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa tunti ennen tarjoilua. Tarjoile salaatti turkkilaisen jogurtin kanssa.
VINKKI!
Hedelmäsalaatin kera tarjoiltavaksi sopii hyvin mausteinen tee. Voit myös maustaa itse mustaa teetä lisäämällä teepannuun vaikkapa kaneli- ja vaniljatangon pätkät, muutaman maustepippurin sekä muita mieluisia mausteita. Muista antaa hautua hyvin!

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti